Ålandsbanken: Analytiker Middle Office - Treasury

Typ: heltidsarbete, fast anställning

Arbetstid: 37 timmar i veckan

Lämplig bakgrund: flexibel

Arbetet inleds: enligt överenskommelse

Ansökningstiden går ut: söndag 21.06.2020

Adress till arbetsplatsen: Bulevarden 3 Helsingfors


Ålandsbanken är en utmanare i bankvärlden och vi väcker uppmärksamhet med vårt vinnande sätt att bygga kundrelationer

och vårt starka sociala engagemang. Kundfokus och tillgänglighet är ledord i vår ambitiösa utvecklingsfas. Attraheras du av

utmaningen att föra vår verksamhet framåt så kan du bli en viktig länk i vår koncern med verksamhet på Åland, i Finland

och Sverige.


Vi söker en Analytiker till Middle Office på avdelningen Treasury i Helsingfors


Som Analytiker på Middle Office har du en central utsiktspunkt i hjärtat av banken, Treasury. Du kommer jobba med varierande uppgifter med stark betoning på mätning, uppföljning (limiter) och rapportering av kredit-, likviditets- och marknadsrisker. Du kommer även jobba med värdering av bankens finansiella instrument och sammanställa rapportering som behövs för den regelbundna bokslutsprocessen inom banken. Till de primära och väldigt viktiga uppgifterna hör även förvaltning av de IT system som används inom Treasury, Quantum och ALM Focus. Uppföljning och rapportering av likviditetsläget och rapportering om bankens säkerställda obligationer för myndigheter och ratinginstitut är exempel på andra uppgifter i rollen. Du kommer också delta i olika projekt som finns på avdelningens lista av prioriterade aktiviteter, till vilka just nu hör ett väldigt spännande projekt på den svenska marknaden. Vi utvecklar och effektiverar våra metoder, modeller och arbetsprocesser kontinuerligt, och ser gärna att du kan bidra i detta arbete med en färsk, motiverad, inspirerad och lösningsfokuserad mind set. Du kommer ingå i ett specialistteam på 4 personer med placeringsort i Helsingfors.


Vi söker en proaktiv initiativtagare, med noggrannhet och ordning som ledord och som tycker om att jobba med siffror. Du har ett systematiskt och metodiskt arbetssätt och är lösningsfokuserad och ansvarstagande. Starka IT-kunskaper och ett genuint intresse för IT, samt en fördomsfri och ödmjuk attityd tar dig långt i arbetet. Du motiveras av att uppnå konkreta resultat som kännetecknas av hög standard men du är även färdig att sköta rutinmässiga uppgifter vid behov. Du som en social lagspelare bidrar till ett nära samarbete med dina kollegor och tar samtidigt fullt ägandeskap för dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vi söker en person som är ännu i början av sin arbetskarriär eller som är nyligen utexaminerad, med en lämplig högskoleexamen (merkantil/IT). Vi ser gärna att du har tidigare arbetserfarenhet från bank- eller finanssektorn eller från en roll där du jobbat med rapportering och SQL databaser. Du har grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om finansiella instrument och deras prissättning. Kunskaper inom redovisning ses som ett plus. Utmärkta kunskaper i Excel är väldigt viktiga, medan erfarenhet av treasurysystem och intresse för programmering är meriterande. Det absolut viktigaste för oss är ändå att du har ett brinnande intresse för ett specialistjobb på bank, som erbjuder väldigt fina möjligheter för personlig utveckling. Arbetsspråket är svenska men goda kunskaper i finska och engelska är nödvändiga.


Närmare information kring tjänsten ges av gruppchef Ulf Bäckström tfn. 020 429 3684 eller HR-specialist Marie Löfström tfn: 0204 29011.


Du är välkommen att sända din ansökan och CV senast den 21.06.2020: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=182&ProjectId=176976&DepartmentId=21462&MediaId=5.

Vit_NU.png

© 2019 av Svenska handelshögskolans studentkår.

logo.png

Adress:

Sanduddsgatan 7A 2 vån

00100 Helsingfors