Company of the week – Blogginlägg

Hej på dig Hankeit!


Du har säkert hört det förut, att september är det nya nyår. Att det är nu det är dags för nystart och förbättringar. Inom revisionsbranschen är det sant. PwCs räkenskapsperiod tog slut sista juni så hösten, då alla är tillbaka på kontoret utvilade efter sommarsemestern, är början på vårt nya år.


Bra planerat är hälften gjort, en annat klyscha du säkert hört innan. Även den är sann inom revisionsbranschen. För det är nu under hösten som vi sätter oss ner med våra klienter, diskuterar hur året hittills gått och planerar kommande bokslutsgranskning. För i vår kommer varje minut att vara dyrbar och då hjälper det att vara, ens lite, bekant med bolaget och dess siffror sedan innan.


Jag jobbar som Audit Associate och mitt standardsvar på frågan om vad jag tycker om mitt jobb är ”det är många saker, men tråkigt är det i alla fall inte”. Vad jag gillar bäst är att ingen vecka är den andra lik (se, en till trött, men sann, klyscha). Förra veckan spenderade jag mina dagar hos ett börsbolag för att gå igenom deras Q3 siffror. Den här veckan kommer min tid fördelas mellan granskningen av en stiftelse och Hanken – du har väl inte missat att PwC är Company of the week? Missa inte vårt frukostevent på onsdag och se till att hänga med oss på aw på torsdag!


Just nu njuter jag av den rätt så lugna takten. För, som du antagligen vet, är våren vår mest intensiva period på året. Med start från januari slår vi i en högre växel och den håller i sen ända fram till april. Vad jag sedan dag ett gillat är att på PwC är jobbet du gör faktiskt är till någon nytta. Glöm koka kaffe och sortera papper i mappar – redan som trainee blir du insatt i olika team och förväntas hjälpa till med bokslutsgranskning. När revisionen är klar kan du vara säker på att din insats har haft betydelse och varit en bidragande orsak till att bokslutet äntligen är redo att skrivas under.


Hårt arbete belönas. Efter en intensiv vår gjorde sex veckor sommarsemester defintivt underverk för både kropp och själ. Nu tar jag emot hösten med iver och börjar mentalt förbereda mig för nästa högsäsong.


Jag vill avsluta med en sista klyscha – det är kollegorna som gör jobbet var det är. För så är det verkligen. Du må ha dina egna ansvarsområden, men du är aldrig ensam. I det här jobbet är det lagarbete som gäller! I stressiga perioder är det guldvärt att ha kollegor som du kan bolla problem med och luta dig mot när du vill ha stöd.

Jag vill önska dig en fin fortsättning på hösten och samtidigt påminna om att vår trainee-ansökan är öppen fram till 22.9.2019. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!


Som en klok manager en gång sa åt mig: Störa får man aldrig men fråga, det får man alltid.
Vit_NU.png

© 2019 av Svenska handelshögskolans studentkår.

logo.png

Adress:

Sanduddsgatan 7A 2 vån

00100 Helsingfors